top of page

VRIJEDNOSTI

Mislimo univerzalno, djelujemo u okviru svog učinkovitog horizonta i koristimo prednosti našeg ruralnog i urbanog okruženja. Naše misli i postupci pod snažnim su utjecajem naših vrijednosti.

Održivost

Za nas održivost uključuje odgovorno korištenje ekoloških, ekonomskih i socijalnih resursa. Ta se vrijednost očituje u našem načinu življenja, kako u razmišljanju, tako i u djelovanju. To znači da pažljivo i svjesno koristimo resurse koji su nam dostupni kako bismo postigli dugoročnu korist. Tražimo estetiku u starim i odbačenim stvarima te ih budimo za novi život. Održavamo partnerstva i s poštovanjem se odnosimo prema svojim bližnjima.

Zahvalnost

Za nas zahvalnost znači biti pažljiv. Usredotočeni smo na ono što nas okružuje - okoliš i naše bližnje. Predanost oblikuje naše postupke; simpatija i interes oblikuju naše razmišljanje; poštovanje i zahvalnost oblikuju naše poslovanje.

Estetika

Za nas je estetika senzualna percepcija naše okoline. Uvijek tražimo ono što nas privlači i izgleda skladno. Ljepotu često susrećemo u jednostavnom i netaknutom, u svakodnevnom i u neupadljivom, u starom i nesavršenom. Način na koji gledamo i dizajniramo stvari oblikuje se ovom percepcijom.

»Stvorite ljepotu, vrednujte nesavršenost, živite duboko«

(Richard R. Powell).

Odgovornost

Za nas odgovornost znači procjenjivanje posljedica naših postupaka i podnošenje istih.

»Niste odgovorni samo za ono što radite, već i za ono što ne radite«  (Laotse).

Zajednica

Zajednica je fokus našeg djelovanja. U multikulturalnom i multietničkom društvu težimo povratku zajedničkih životnih uvjeta i oblika rada. Aktivno tražimo veze u društvu u kojem živimo, promičemo sudjelovanje zajednice i na taj način pridonosimo poboljšanju kvalitete života.

Individualnost

Za nas je individualnost kombinacija autentičnosti i jedinstvenosti. Smatramo da smo svi jedinstveni, imamo svoje misli i očekivanja. Svojim načinom djelovanja i kreiranja pokušavamo se izdvojiti iz mase, unijeti osobni dodir ne zanemarujući potrebe drugih.

»U vašem životu dođe vrijeme kada se usredotočite isključivo na ono što smatrate ispravnim, bez obzira na to što svi drugi rade."«

(Lee Alexander McQueen).

Prolaznost

Prolaznost je jedini pouzdani suputnik u našem životu. Ako prihvatimo prolaznost stvari i svega živog, dolazimo do uvažavanja i osjećaja odgovornosti. Kreativna snaga za promjenu, kreaciju i inovaciju leži u prolaznosti.

»Ništa ne ostaje, ništa nije potpuno, ništa nije savršeno.«

(Richard R. Powell).

Partnerstvo

Partnerstvo je središnji aspekt našeg rada u smislu bliske suradnje s lokalnim, regionalnim, nacionalnim i međunarodnim partnerima. Umjesto da se natječemo, koristimo sinergiju i od nje gradimo suradnju. Ova veza promovira i koristi potencijal i resurse svakog pojedinca.

Inovacije

Za nas inovacije rezultiraju otvorenim pogledom i kreativnim duhom uparenim sa željom za promjenama u nadahnutom okruženju. Inovacija zahtijeva hrabrost i samopouzdanje, volju i ustrajnost. Inovacija raste iz odnosa i zauzvrat potiče društveni razvoj.

bottom of page