top of page
Search
  • Writer's picturebaranjaalternativa

GlinArt festival 2023

Updated: May 10, 2023

S radošću najavljujemo nastavak GlinArt festivala gline i čovjeka 2023 u Baranji. Nakon što smo u jeseni prošle godine stvorili novu platformu za stručnjake i zainteresirane, ovog proljeća ćemo dublje uroniti u temu suvremene zemljane gradnje i arhitekture sa nekoliko stručnih predavanja i radionica.

Festival će se održati od 18.05. do 21.05. i sadrži prvu baranjsku konferenciju zemljane gradnje i arhitekture. U četvrtak, na prvi dan festivala, nas očekuju predavanja građevinskog i arhitektonskog fakulteta iz Osijeka, kao i nekoliko predavanja stručnjaka gradnje sa zemljom iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Švicarske i Slovačke. U prilogu možete naći kompletan program konferencije sa svim govornicima i temama. Uz predavanje bit će izložene fotografije zbirke Zemljane Baranje baranjskih fotografa Mihaele Vojtek, Nenada Milića i varaždinskog majstora Franca Maltara, te bista interpretacije vinčanskog idola iz Kneževih Vinograda osječkog umjetnika i kipara Marka Babića.

GlinArt festival će i ove godine biti zaokružen dvodnevnim i praktičnim radionicama. U petak i subotu će nas majstor prirodne gradnje Vinko Šarkanji iz Novog Marofa i arhitektica Jovana Mitrović iz Niša (Blatologija) voditi kroz sanaciju vanjskih zidova na primjeru tradicijske zemljane baranjske kuće, dok se unutar kuće izrađuju suvremeni zemljani podovi.

U nedjelju, na zadnji dan festivala, nas očekuje šaroliki glazbeni i zabavni program, uz nekoliko radionica za mlade i odrasle, te baranjska vina i delicija kuhana u glinenim ćupovima.

Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji iznosi 35 EUR/osobi (25 EUR za studente). Osim dva izuzetka, predavanja su na hrvatskom jeziku (vidi program).

Prijave na konferenciju: https://forms.gle/LP9oDokmKnC38fYA8


Cijena dvodnevnih radionica iznosi 70 EUR/osobi (uključujući ručak i piće). Za vrijeme festivala postoji mogućnost besplatnog kampiranja na imanju Baranjske Alternative.

Prijave na radionice i upiti na: baranja.alternativa@gmail.com.41 views0 comments

Comments


bottom of page